Erfgoed van het Heilige Land & Jordanië

Engelstalige gids - Groepsreis

Twee landen van oude culturen, bakermatten van de beschaving: Jordanië en Israël. Van de Wadi Rum tot de Westelijke Muur, van de Roze Stad tot Bethlehem, van Nazareth tot Kerak.

12 dagen / 11 nachten

halfpension

Prijs p.p. vanaf * € 2665

Gegarandeerd vanaf 4 deelnemers

 

Het complete programma zien

Erfgoed van het Heilige Land en Jordanië

Donderdag aankomst / 11 nachten

 

Donderdag

Ben Gurion /Tel Aviv

Bij aankomst wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en overgebracht naar uw hotel in Tel Aviv.

 

Vrijdag

Tel Aviv/ Zee van Galilea/ Tiberias

Korte rit voor een bezoekje aan de stad Jaffa (Joppa), waar we een korte wandeling maken door pittoreske steegjes in de oude, versterkte stad. We passeren het huis van Simon de Tanner en bewonderen het uitzicht vanaf de top van de heuvel. Rijd vervolgens naar het noorden langs de kust naar de archeologische ruïnes van Caesarea, gebouwd door Herodes de Grote ter ere van Augustus Caesar. Vandaar gaan we naar Megiddo, waar het Openbaringsboek melding maakt van een groot gevecht op de plaats genaamd “Armageddon”. Het is een oude stad die continu werd bewoond gedurende meer dan vijf millennia (6000-500 v.Chr.). Na het verkennen van de oude ruïnes rijdt u richting het Meer van Galilea en arriveert u in Tiberias waar u incheckt in uw hotel.

 

Zaterdag

Zee van Galilea

Begin de dag vanuit het historische Tiberias, waar Jezus woonde, vertoefde en predikte aan de oevers van het Meer van Galilea. Onze volgende bestemming zal Capernaum zijn, het centrum van de activiteiten van Jezus. Tabgha, net ten noorden van Tiberias, is de plaats van het wonder van Christus waarbij hij 5000 mensen voedsel verschafte; in de Multiplicatiekerk kan men de mozaïekvloer met de afbeelding van een mand met broden en twee vissen aanschouwen. We rijden door naar de berg der zaligsprekingen met uitzicht op de zee, waar Jezus de ‘Bergrede’ predikte en waarvan wordt gezegd dat Jezus zijn 12 apostelen uitkoos.

We zullen verder trekken naar de hoger gelegen Golanhoogte met panoramisch uitzicht op de toppen van Mt. Hermon en het ruige plateau van de Golan-hoogvlakte, en daaronder de groene pastorale Hula-vallei. Daarna keren we terug naar Tiberias voor een nacht in de stad.

 

Zondag

Zee van Galilea/ De Jordaan/ Jeruzalem

Reis naar Cana om de Bruiloftskerk te bezoeken, waar Jezus zijn eerste wonder verrichte en water in wijn veranderde. We gaan naar Nazareth, waar Jezus zijn jeugd doorbracht met een bezoek aan de Annunciatie-kerk, gebouwd op de plaats waar archeologen geloven dat de aartsengel Gabriël aan de maagd Maria verscheen. Je zult ook Mary’s Well en Joseph’s Church zien. We rijden door de Jordaanvallei naar Beit Shean met zijn onlangs opgegraven amfitheater. Bezoek de opgravingen van deze prachtig bewaarde Romeinse stad die verwoest werd tijdens een aardbeving. Vervolgens trekken we verder naar Jeruzalem, waar u incheckt in uw hotel.

 

Maandag

Dode Zee/ Masada

Door opmerkelijke landschappen van de Dode Zee gaat u verder naar Masada, dat zich op een afgelegen klif in de Judean-woestijn bevindt. De site is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed in 2001. Ga met de kabelbaan naar het fort, het laatste bolwerk van de Joodse Zeloten in hun oorlog tegen de Romeinen. Bezoek de opgravingen, het paleis van koning Herodes, de synagoge, het badhuis en nog veel meer. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Romeinse kampen en de Dode Zee. Op weg naar de Dode Zee, ziet u de site van de Qumran-grotten waar de Dode Zeerollen werden ontdekt. Bijna 1300 voet onder de zeespiegel is de Dode Zee het laagste punt op het aardoppervlak. Breng uw badpak mee om, bij de juiste weersomstandigheden, te “drijven” op het zoute, mineraalrijke water. Keer terug naar Jeruzalem voor een overnachting.

 

Dinsdag

Jeruzalem

Begin de dag op Mt. Scopus. Geniet van het spectaculaire panoramische uitzicht op Jeruzalem; de heilige stad voor elk van ’s werelds drie grote religies – het christendom, het jodendom en de islam. Uw rondleiding omvat de Olijfberg, een halte op de plaats waar Jezus het eerst het Onze Vader gaf, en de Hof van Gethsemane waar Judas Jezus verraadde. In de Oude Stad ziet u de Westelijke Muur en de werkelijke locatie van de Tweede Tempel, de Tempelberg. Loop de Kruisweg, de Via Dolorosa, naar Calvary en de Heilig Grafkerk, waar je zowel de traditionele plaats van de Kruisiging als het Graf van de Wederopstanding vindt. In het zuidwesten, net buiten de oude stad, ligt de berg Sion, met het traditionele graf van koning David en de zaal van het laatste avondmaal. Keer terug naar uw hotel.

 

Woensdag

Jeruzalem

De tour van vandaag omvat Yad Vashem, gelegen aan de voet van Mt. Hertzel en het officiële monument opgericht in 1953 ter nagedachtenis van de Joodse slachtoffers van de Holocaust.

Geniet van Ein Karem; een pittoresk dorpje aan de zuidwestelijke rand van Jeruzalem. Dit kleine dorp heeft grote betekenis in de christelijke tradities, omdat hier volgens de traditie Johannes de Doper werd geboren. Bezoek het Israël Museum en aanschouw een gedetailleerd model van Jeruzalem uit de tijd van de Tweede Tempel en het Heiligdom van het Boek, dat de Dode Zeerollen huisvest. Rijd langsheen de Knesset (Huis van het Parlement) en de campus van de Hebreeuwse Universiteit. Als de situatie het toelaat, kunnen we Bethlehem bezoeken om Rachel’s Tomb en de Geboortekerk te zien. Keer terug naar uw hotel voor de nacht.

 

Donderdag

Sh. Hussein Bridge/ Jerash / Amman

Rijd van Jeruzalem naar de grens. Na de grensovergangen om Jordanië binnen te rijden, rijdt u naar Jerash – Stad van de Dekapolis, gelegen op ongeveer 45 kilometer ten noorden van Amman, in de vruchtbare hoogten van Gilead. Bezoek de Romeinse stad met zuilengalerijen, het oude theater, de baden en de tempel op de top van de heuvel, de triomfboog etc. Rijd vervolgens naar Amman voor een stadsrondleiding door de Jordaanse hoofdstad.

Overnachting in Amman

 

Vrijdag

Amman/ Madaba / Mt Nebo / Shobak / Petra

Na het ontbijt rijdt u naar Madaba om de oude mozaïekkaart van het heilige land en de ruïnes van historische bezienswaardigheden te bekijken. Ongeveer 10 km verder bereiken we de berg Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land bekeek. Vanaf daar zie je de Jordaanvallei, Jericho, de Dode Zee, etc. Bezoek de overblijfselen van de Byzantijnse kerk met zijn mozaïekvloer, ga verder via het kruisvaarderskasteel – Shobak, naar Wadi Mussa, het moderne dorp Petra voor de nacht.

 

Zaterdag

Petra/ Amman

Na het ontbijt verlaat u het hotel en rijdt u te paard naar de “Siq” (Canyon). Van daaruit loopt u te voet naar Petra, bekend als “Sela Edom” of rode rotsstad, de oude hoofdstad van de Nabateeërs die hier leefden van de 3e eeuw voor Christus tot de 2e eeuw na Christus. Bezoek de meest interessante gebeeldhouwde monumenten, zoals « de schat » (El Khazneh – een grafsteen van een Nabateese koning) en vervolgens het veld van graven, obelisken, het altaar enz. Vanaf dit punt kunt u de hele rotsstad bekijken. Na het bezoek verlaat u Petra en rijdt u terug naar Amman.

 

Zondag

Amman/ Sh. Hussein Bridge/ Tel Aviv

Na het ontbijt verlaat u het hotel en rijdt u naar de grens. Steek de rivier de Jordaan over en rijd terug naar Tel Aviv voor de nacht.

 

Maandag

Vertrek transfer van Tel Aviv naar Ben Gurion Airport.