PRAKTISCHE INFORMATIE

Rijbewijs

Nationale licentie (Europese)

Valuta

Nieuwe Israëlische Shekel (NIS), simpelweg genaamd Shekel is verdeeld in agora. Het huidige tarief (september 2016) is 1 € = +/- 4,2 NIS (http://www.x-rates.com). Creditcards worden overal geaccepteerd, MTA accepteren Maestro, Visa, Eurocard en American Express. De banken nemen meestal een hogere provisie dan onafhankelijke wisselkantoren.

Fooien

Het is gebruikelijk om een ​​tip te geven. De service is niet inbegrepen in de bars en restaurants en voegen gebruikelijk 10% toe aan het totaal. Voor rondleidingen raden wij de volgende tips aan : de gids 5 €, de chauffeur € 3, hotelpersoneel € 1.

Tijdsverschil

+1 uur ten opzichte van België

Klimaat

De zon schijnt bijna elke dag, zelfs in de winter en het land kan worden verdeeld in drie klimaatzones: de Middellandse Zee met warme zomers en milde winters, het centrum met een droog klimaat, maar koeler en het zuiden met een woestijnklimaat.

Talen

Arabisch en Hebreeuws zijn de twee officiële talen, maar Engels en Frans wordt courant gesproken.

Gastronomie

De Israëlische keuken is net zo gevarieerd als de bevolking. Ze omarmt de culinaire tradities van de Middellandse Zee, Centraal-Europa en het Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Azië. De wijnliefhebber zal een interessant lokaal aanbod ontdekken dat blijft groeien met producties in de woestijn van Judea, maar ook op de Golanhoogten en de kustvlakte.

Formaliteiten voor de Belgische onderdanen

Internationaal paspoort geldig 6 maanden na de datum van terugkeer.