De wonderen van Israel

Groepsreis - Nederlandstalige gids

Nederlandstalige gids

8 Dagen / 7 nachten
Half pension

Prijs p.p. vanaf  € 1933
Categorie 4*

Gegarandeerd vanaf 2 deelnemers

Het complete programma zien

Zondag : Brussel – Tel Aviv (D)

Formaliteiten en vlucht naar Tel Aviv. Aankomst op Ben Gurion International Airport en transfer naar uw hotel.

Maandag : Tel Aviv – Masada – Jeruzalem (B – D)

 U verlaat Tel Aviv zuidwaarts en rijdt langs Beer Sheva, de hoofdstad van de Negev, over een prachtige woestijnroute tot Massada. Opwaarts/neerwaarts met de kabelbaan, bezoek aan het Herodiaanse fort  – de laatste vrije Joodse vesting in de strijd tegen Rome. Vanaf de berg heeft u een fraai uitzicht over de Dode Zee. Tevens wordt u de mogelijkheid geboden te drijven in de Dode Zee. Door naar Jeruzalem voor overnachting

Dinsdag : Jeruzalem  (B – D)

U rijdt naar de Scopus berg voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem, dan naar het Hof van Getsemane en de Kerk van Alle Naties. Hierna gaat u naar het Israëlmuseum (Shrine of the Book), waar zich de bekende Dode Zee rollen bevinden. Uiteraard bezoekt u ook Yad Vashem, het eerbetoon aan de zes miljoen joden die zijn omgekomen tijdens de Holocaust. In de middag rijdt u naar het pittoreske dorpje Ein Karem, de geboorteplaats van Johannes de Doper. Terug naar Jeruzalem voor overnachting.

Woensdag :  Jeruzalem(B – D)

Wandeling door de Joodse Wijk naar de Klaagmuur en het Tempelplein en verder naar de Via Dolorosa, de Kruisweg van Christus met zijn staties tot het laatste punt,de Heilig Grafkerk. Vervolgens rijdt u naar de Zionberg en bezoekt het graf van Koning David, de Zaal van het Laatste Avondmaal en de Dormition Abdij. Vervolgens op weg naar Bethlehem om de Geboortekerk en de Herdersvelden te bekijken. Overnachting in Jeruzalem.

Donderdag : Beit Shean – Nazareth – Galilea (B-D)
U verlaat Jeruzalem en rijdt richting het noorden, langs Jericho, de oudste stad ter wereld. Door de prachtige Jordaanvallei rijdt u naar Beit Shean met de opgravingen van de Romeins/Byzantijnse stad Skythopolis. Dan naar Nazareth waar u de Kerk van de Aankondiging en de werkplaats van Jozef bezoekt. Verder naar Safed, stad van de Kabbalah. U maakt een wandeling door de mystieke straatjes en bezoekt een synagoge en de mooie artiestenwijk. Overnachting in een kibboetz.

Vrijdag : Golan Hoogte – Tiberias (B -D)
U rijdt naar de Golan Hoogvlakte en ziet onderweg enkele Druzendorpen.  U brengt een bezoek aan een voormalige Syrische vesting op de hoogtevlakte. Via Banias, één van de bronnen van de Jordaan, gaat u naar de Berg der Zaligsprekingen. Daarna bezoekt u de ruïne van een oude synagoge en het huis van Petrus in Kafarnaum. Dan Tabgha, bekend van de vermenigvuldiging van de vissen en broden. Vervolgens rijdt u door naar Tiberias, waar u een korte toer maakt door het “Old center of Jewish learning”.

Zaterdag : Akko – Haifa – Tel Aviv ( B-D)
U reist dwars door Galilea naar de kruisvaardersstad Akko. U maakt een wandeling door de stad, de Karavanserai en de haven. Verder naar Haifa, waar u een kort bezoek brengt aan de Bahai tuinen en een prachtig uitzicht heeft over de baai vanaf de berg Karmel. Langs de kust rijdt u verder naar Caesarea, wat eens de hoofdtad van het Romeinse Judea was. Eind van de dag met een korte rit door Tel Aviv en het oude Jaffa.

Zondag : Tel Aviv  – Brussel
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven en retourvlucht of verlenging.

Prijs per persoon vanaf € 1.992

VERTREKDATA
22.03.2020
26.04.2020
17.05.2020
19.07.2020
18.10.2020
20.12.2020

Prijs single op aanvraag

Inbegrepen :  El Al vluchten (U-klasse), transfers, transport, verblijf in standaard dubbelkamer, ontbijten en vermelde maaltijden, toegangsgelden tot de vermelde sites, BTW en taksen.

Niet inbegrepen : dranken en persoonlijke uitgaven, fooien en verzekeringen, niet vermelde maaltijden.