Van Noord tot Zuid

Groepsreis - Engelstalige gids

Tijdens deze 11-daagse reis ontdek je niet enkel de archeologische en culturele rijkdommen, maar ook een landschap van verbazingwekkende verscheidenheid. De Middellandse Zee met zijn stranden en resorts, maar ook de site van Caesarea of ​​de stad Akko. In het noorden, de groene vlakten van Galilea en zijn zee; verder naar het zuiden de Dode Zee en de woestijn van Judea en tenslotte de Rode Zee en de Negev. Elke dag onthult een nieuw facet van dit fascinerende land.

Engelstalige gids

11 Dagen / 10 nachten
Half pension

Prijs p.p. vanaf € 2.262
Gegarandeerd afreis vanaf 2 personen

Het complete programma zien

Zondag : Brussel – Tel Aviv (D)

Formaliteiten en vlucht naar Tel Aviv. Aankomst op Ben Gurion International Airport en transfer naar uw hotel.

Maandag : Caesarea – Megido – Haïfa – Akko (B – D)

Na het ontbijt vertrek naat Caesarea langs de kustweg. Caesarea was de Romeinse hoofdstad van Judea, bezoek aan het amfitheater en aquaduc. Verder naar Megido bekend als de sites van Armageddon, bezoek aan de archeologische site. Verder naar Haifa de grootste haven van Israël, stop aan de Mount Carmel, waar u een prachtig uitzicht over de baai heeft. in de late namiddag aankomst in Akko, bezoek aan de oude stad en het fort van de kruisvaarders.

Dinsdag  : Tiberias – Cafarnaüm – Banias (B – D)

Na een korte rondleiding van Tiberias, boottocht naar Cafarnaüm, waar u de resten van een synagoge uit de 2de eeuw zal bezoeken. Richting Tabgha, mythische plek voor de Vermenigvuldiging. Verder naar de berg der Zaligsprekingen en Banias op de Golanhoogten.

Woensdag : Beit Shean – Nazareth  (B – D)

Vertrek naar Beit Shean, archeologische stad onlangs ontdekt, via de Jordaanvallei. Bezoek aan het Romeins theater en verder naar Yardenit, doopplaats op de Jordaan. Rit naar Nazareth en bezoek aan de kerk van de Aankondiging.

Donderdag : Jeruzalem – Oude Stad (B – D)

We beginnen met de Olijfberg en een panoramisch uitzicht over de stad? In de oude wijk wandelen we naar de Klaagmuur, het Tempelplein, de Romeinse Cardo, de Joodse wijk en de via Dolorosa naar de kerk van het Heilig Graf.

Vrijdag : Jeruzalem –Nieuwe Stad –Bethlehem (B – D)

De dag begint mer Ein Karem en een bezoek aan de Visitatiekerk en aan Yad Vashem, het gedenkmonument voor de slachtoffers van de Holocaust. Verder, naar het Israël Museum met de Schrijn van het Boek, waar de beroemde Dode Zeerollen worden bewaard. Vervolgens rijdt u naar Bethlehem waar we de Geboortekerk bezoeken.

Zaterdag : Dode Zee – Massada (B – D)

Vertrek naar Qmran, waar de Dode Zeerollen werden ontdekt, bezoek aan de oude stad en verder naar Massada langs de oevers van de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Aankomst bij Massada, opwaarts/neerwaarts met de kabelbaan, bezoek aan de Herodiaanse fort, paleizen, baden en magazijnen. indien voldoende resterende tijd, gelegenheid om te drijven op de Dode Zee alvorens terug te keren naar Jeruzalem.

Zondag : Timna – Eilat (B – D)

Vertrek zuidwaarts door de Negev woestijn naar Eilat. Stop in het Timna Park voor ontdekking van o.a de “pijlers van koning Salomo”. Verder naar Eilat en bezoek aan het onderwaterobservatorium.

Maandag : Eilat (B – D)

Vrije dag in Eilat. Mogelijkheid een dagtocht naar Petra ( Jordanië) te boeken.

Dinsdag : Eilat – Mitzpe Ramon – Tel Aviv (B – D)

Vertrek uit Eilat naar Mitzpe Ramon voor ontdekking van de beroemde krater ‘Ramon’, een geologisch Wonder. Kameeltocht en onderweg lunch in een Bedoeïen kamp. Verder naar Tel Aviv met een stop voor een bezoek aan de luchtvaart Museum. Aankomst in Tel Aviv in de late namiddag.

Woensdag : Tel Aviv – Brussel (B)

Na het ontbijt, transfer naar Ben Gurion International Airport en retourvlucht naar Brussel.

Prijs per persoon vanaf € 2.262

VERTREKDATA 2019
5/5; 12/5; 19/5; 26/5
02/6; 09/6; 16/6; 23/6; 30/6
7/7; 14/7; 21/7; 28/7
04/8; 11/8; 18/8; 25/8
1/9; 8/9; 15/9; 22/9; 29/9
6/10; 13/10; 20/10; 27/10
3/11; 10/11; 17/11; 24/11
1/12; 8/12; 15/12; 22/12; 29/12

Inbegrepen : El Al vluchten (u klasse), transfers, vervoer tijdens de tour, diensten van een engelstalige gids, toegangsgelden aan de sites, half pension, verblijf in standaard dubbelkamer, taksen en btw.

Niet inbegrepen : dranken, niet vermelde maaltijden,  persoonlijke uitgaven, fooien ( gids en chauffeur), verzekeringen.