Israel, het Heilige Land

Groepsreis - Nederlandstalige gids

In de ban van religie en geschiedenis? Wij nodigen je uit op een reis in het verleden, in het voetspoor van het christendom in het Heilige Land en bijbelse plaatsen zoals Nazareth, Bethlehem, Jeruzalem, Tiberias en Tabgha.

Nederlandstalige  gids

8 Dagen / 7 nachten
Half pension

Prijs pp vanaf  € 1.992
Gegarandeerd vanaf 2 deelnemers

Het complete programma zien

Maandag : Brussel – Tel Aviv (D)

Formaliteiten en vlucht naar Tel Aviv. Aankomst op Ben Gurion International Airport en transfer naar uw hotel.

Dinsdag : Jeruzalem – Nieuwe Stad(B – D)

 U rijdt naar de Scopus berg voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem, dan naar het Hof van Getsemane en de Kerk van Alle Naties. Hierna gaat u naar het Israëlmuseum (Shrine of the Book), waar zich de bekende Dode Zee rollen bevinden. Vervolgens gaat u naar het prachtig gerenoveerde model van Jeruzalem zoals het eruit zag in de tijd van de Tweede Tempel. Uiteraard bezoekt u ook Yad Vashem, het eerbetoon aan de zes miljoen joden die zijn omgekomen tijdens de Holocaust. In de middag rijdt u naar het pittoreske dorpje Ein Karem, de geboorteplaats van Johannes de Doper.

Woensdag : Jeruzalem –Oude stad –Bethleem (B – D)

Via één van de porten van de Oude Stad wandelt u de Joodse wijk binnen. U bezoekt de Klaagmuur, het Tempelplein en de kleurrijke bazaar. U loopt over de Via Dolorosa, de Kruisweg van Christus met zijn staties tot het laatste punt, de Heilig Grafkerk. Vervolgens rijdt u naar de Zionsberg en bezoekt het graf van Koning David, de Zaal van het Laatste Avondmaal en de Dormitio Abdij. U vertrekt naar Bethlehem (Palestijnse autoriteit) om de Geboortekerk en de Herdersvelden te bekijken.

Donderdag : Tiberias – Galilea (B – D)

 U verlaat Jeruzalem en rijdt door het Jordaandal naar Galilea. U bezoekt Beth Shean met de opgravingen van de Romeins/Byzantijnse stad Skythopolis. U brengt een bezoek aan Tiberias en rijdt langs het meer van Galilea naar Capernaum. In de namiddag komt u aan in uw kibboetshotel  in noordelijk Galilea voor overnachting.

Vrijdag : De Golan Hoogte – Galilea

 U brengt een bezoek aan de Druzendorpen en aan Banyas, één van de bronnen van de rivier de Jordaan. Via de Hulavlakte naar Safed, de stad van de Joodse Mystiek – de Kabbalah. U ziet één van de oude synagogen en de schilderachtige kunstenaarswijk. In Nazareth bezoekt u de Kerk van de Aankondiging en de werkplaats van Jozef, waarna u terugkeert naar de kibboets voor overnachting.

Zaterdag  : Akko – Haifa – Tel Aviv (B – D)

U reist dwars door Galilea naar de kruisvaarderstad Akko. U maakt een wandeling door de stad, de Karavanserai en de haven. Door naar Haifa, waar u een kort bezoek brengt aan de Bahais tuinen. Langs de kust naar Caesarea, wat eens de hoofdstad van het Romeinse Judea was. U eindigt de reis met een korte rit door de stad en het oude Jaffa. Overnachting in Tel Aviv.

Zondag  : Tel Aviv

Deze dag kunt u naar eigen wens invullen.

Maandag : Tel Aviv – Brussel 

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Brussel of verlenging.

 

*** Optionele extra excursiedag ***

Tel Aviv – Beer Sheva – Arad – Massada – Tel Aviv

U verlaat Tel Aviv zuidwaarts en rijdt langs Beer Sheva, de hoofdstad van de Negev woestijn en Arad en over een prachtige woestijnroute. Aangekomen bij Massada aan de Dode Zee gaat u per kabelbaan naar het indrukwekkende fort op de top – de laatste vrije Joodse vesting in de strijd tegen Rome. Vanaf de berg heeft u een fraai uitzicht over de Dode Zee. Tevens wordt u de mogelijkheid geboden te drijven in de Dode Zee. Terug naar Tel Aviv voor overnachting in uw hotel.

Deze excursiedag vindt plaats op maandag de 8e dag. U vertrekt dan op dinsdag de 9e dag naar de luchthaven voor uw vlucht naar Brussel.

Prijs per persoon vanaf € 1.992

VERTREKDATA First Class Tourist Class
Double Double
29-Apr-19 2.384 € 2.299 €
27-May-19 2.490 € 2.325 €
22-Jul-19 2.560 € 2.490 €
16-Sep-19 2.384 € 2.290 €
20-Oct-19 2.384 € 2.290 €
Prijs single op aanvraag

 Inbegrepen : de El Al vluchten (U klasse), transport met autocar tijdens de tour, de diensten van een Nederlandstalige gids, de toegangsgelden tot de vermelde sites, de ontbijten en vermelde maaltijden, verblijf in standaard dubbelkamer, de taksen en btw.

Niet inbegrepen : de dranken, niet vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven, drinkgelden en verzekeringen.